offline harita

Offline harita indirme programı indir

Çevrimdışı harita kullanmak isteyenler için bilinen en popüler harita yazılımlarının tüm dosyalarını bu programla indirebilirsiniz. İnternet bağlantısı gerek olmadan haritalarda gezinmek isteyenler için güzel bir program ancak, ücretli olduğunu hatırlatmak gerekir. Full sürümünün fiyatı 60 dolar’dır.

Offline harita indirme programı indir.

  • Yazılım Geliştirici : Universal Maps Downloader
  • Uyumlu cihaz : Bilgisayar ve Laptoplar için
  • Dosya boyutu : 8.4 MB
  • Dili : Türkçe
  • Uyumlu işletim sistemi : Windows (XP,Vista,7,8,10)
  • Sürüm : Deneme
  • Fiyat : Ücretsiz

Program ilk açıldığında karşınıza indirme arayüzü çıkar. Burada Google Maps, Here Maps, Bing Maps, OpenStreetMap, Yandex Maps, Ovi Maps ve MapQuest türü haritaları offline kullanmak için bilgisayara indirebilirsiniz.

Kullanım:

Öncelikle en üst kısımdan başlayalım. “my_new_task.umd” yazan yer. Bu, programda daha önce kaydedilmiş UMD uzantılı bir kayıt dosyasını açmaya yarar. Bunun için “Open task” butonuna basarak bilgisayarımızdaki umd uzantılı taslağı seçeriz. Biz ilk defa kullanacağımız için bu kısmı atlayalım.

Hemen altında offline kullanabileceğiniz haritaların listesi var. Bunlar haritaları yayınlayan firmaların ürettikleri dosyalardır. Yukarda saydığım yazılımların daha ayrıntılı şekilde fazlaca sundukları dosyalardan yüklemek istediğiniz bir tanesini seçebiliyorsunuz. İsterseniz buradan sırasıyla tüm dosyaları yükleyebilirsiniz.

Bir altındaki seçenek “Zoom level” seçeneği ve bu seçenek yan pencerede getirilen harita için yakınlaştırma ve uzaklaştırma görevini yapar.

Bir alttaki dört kutudan alttakiler enlem, üsttekiler de boylam değerlerini yazacağınız metin kutularıdır. Enlem ve boylam rakamlarını girerek haritanın hangi alanlarını yüklemek istediğinizi belirtiyorsunuz.

Son olarak el alt kısımda bulunan “Path to save” alanı ise dosyayı bilgisayarda nereye kaydedeceğinizi soruyor. Bu kısmı da ellemenize gerek yoktur.

Offline kullanılan harita indirme:

Start butonuna basarak indirmeye başlayalım. İndirme bittiğinde “Complated” uyarısı alacağız. Bu işlemi Trial sürümde göremeyeceksiniz. Full sürümünü satın almalısınız.

Görüntüleme:

İndirdiğiniz haritayı görmek için üst kısımdaki menü alanını kullanacağız, ve oradaki “Tools” bağlantısına tıklayınca açılan “Maps Viewer” yazısına tıklayın. Büyük bir pencere açılacak ve orada gözükecektir.

Haritaları birleştirme:

Aynı bağlantının alt linklerindeki “Map combiner” yazısına tıklarsanız, indirdiğiniz haritaları birleştirmek için bir pencere açar. Buradaki tıklı olan alanları silmeyelim, çünkü o seçenekler yazılıma dahil edilecek olan resim veya metin gibi ek dosyaları da birlikte açacaktır. Tek yapmamız gereken bu alandaki “Open” butonuna basarak dosyaları seçmek ve sonrasında alt kısımdaki “Combine” butonuna basarak birleştirmektir.

Bunlar dışında önemli bir özelliği veya ayarı yoktur. Diğer ayarlar kısmında da az bir seçenek var, ve bunlar anlatmaya değer zorlukta olmayan bilinen ayarlar kısmıdır. Programı kullanmak isterseniz muhakkak lisanslı sürümünü ücreti karşılığında yüklemeniz gerekiyor. Tek dezavantajı da budur.

offline harita
offline harita

Çevrimdışı harita nedir ?

Bilgisayarda yüklü olan Google Earth veya ona benzer harita programları internet üzerinden bağlantı kurarak çalışır ama çevrimdışı harita programı kullanmak isteyenler bu programın içideki tüm bölgeleri yada belli bir kısmını bilgisayara kaydederek internet bağlantısı olmaksızın (çevrimdışı) kullanabilirler, buna çevrimdışı harita diyoruz.

Çevrimdışı harita programları ile neler yapabiliriz ?

Offline dünya haritası kullanmak için dosyaların tamamını bilgisayara indirmemiz gerekir. Bunu konu anlatımının ilk paragraflarında anlattığım şekilde yaptıktan sonra açılış sürelerinin çok kısaldığını hatta hiç beklemediğinizi göreceksiniz. Google Maps bilgisayarda toplam 500 MB kadar yer tutar, çok fazla bir yer kaplamaz. Eğer sadece Türkiye ile ilgileniyorsanız indirme alanındaki “offline Türkiye haritası” linkine tıklayarak sadece Türkiye’nin haritasını indirirsiniz, o da 35 MB kadar yer kaplar.

Bu programla şehirler, ülkeler, dere, köy, mahalle gibi yerel bölgelerin tüm isimlerini internet yokken de görebilmenizi sağlar. GPS özelliği olan bir laptop, pc üzerine yüklerseniz, dağda, bayırda, ormanlık alanlarda, internetin olmadığı her yerde kullanma avantajınız olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir