photoscape

Photoscape indir

İndireceğiniz dosya Photoscape programının 3.7 (2017) sürümüdür. Photoscape slayt yapma, resim düzenleme, resim dönüştürme, resim birleştirme, ekran yakalama yani resim ile ilgili bir çok özelliği isteğinize göre değiştirmeye yarayan çok özellikli bir resim düzenleme programıdır. Photoscape sunduğu arayüzündeki özelliklerle kullanıcıların beğenisini kazanarak en popüler resim düzenleme programları arasına girmiştir. Şimdi ben bu programın kullanımı hakkında bilgi vermek ve özellikle de Photoscape’la nasıl slayt hazırlayabileceğinizi derinlemesine anlatmak istiyorum.

Photoscape indir.

Hakkında :

  • Yazılım Geliştirici : Mooii Tech
  • Uyumlu cihaz : Bilgisayar ve Laptoplar için
  • Dosya boyutu : 20.4 MB
  • Dili : Türkçe
  • Uyumlu işletim sistemi : Windows (XP,Vista,7,8,10)
  • Sürüm : 3.7 2017
  • Fiyat : Ücretsiz

Kurulum :

Dilerseniz hemen alttaki Photoscape kurulum resmine bakarak kurulumun nasıl yapıldığını hızlıca öğrenebilir yada bu yazıyı okuyarak kurulum hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. İndirdiğiniz dosyaya tıkladığınızda İngilizce yükleme sayfası gelir. Burada ilk olarak programın telif hakkı anlaşmasını kabul ettiren, yani “I Agree – Install” butonuna basalım. Sonraki sayfada bilgisayara “Google Driver” ek yazılımını yüklemeye çalışır. Bu niye çıkar ? Bunu size kısaca anlatayım ki size lazımsa tıklı, değilse tıksız olarak devam edeceğinize daha iyi karar verebilirsiniz. Google Driver programını yüklerseniz hazırlayacağınız slaytları, sunum dosyalarını, resimlerinizi hatta istediğiniz türde dosyalarınızı Google’un depolama alanına bir kopyasını göndererek oradan kullanabilmenizi sağlar. Bir de elinizdeki bütün resimlerin bir yedeğini almış olursunuz. Gogle Driver içindeki hiçbir resmi yada dosyayı siz istemedikçe kimse görmez, göremez. Konumuza dönersek, bu sayfadaki “Install Google Drive” yazan kutuyu boş bırakırsanız bunu yüklemez tüm resimlerinizi bilgisayarınızdan kullanırsınız, tıklı bırakırsanız resimlerinizin kopyasını oraya yükleyebilir, ordan da kullanabilirsiniz. Tercihi size bırakıyorum, ben tıkı kaldırarak yüklemeye devam edeceğim, “Next” butonuna basıyoruz. Yükleme işlemi yaklaşık 10 saniye kadar sürüyor ve bittiğinde “Finish” butonuna basabilirsiniz.

photoscape kurulum
photoscape kurulum

Kullanım :

Photoscape ilk açıldığı zaman orta bölümde ve üst kısımda olmak üzere iki alanda butonlar olduğunu görürsünüz. Aslında üstteki ve ortadaki butonlar aynı işe yarar, ancak üst menüdeki buton sayısı daha azdır. Dilerseniz üst menü üzerine mouse imlecini getirerek sağ tuşa basmak suretiyle, daha önce seçilmemiş olan butonların görünmesi için dilediğinize tıklayarak, diğer butonları da görünür hale getirebilirsiniz. Şimdi, bu botunlardan başlayarak kullanımı hakkında bilgiler verelim.

Gösterici :

Bu butona basarsanız Photoscape arayüzünde sol alanda bilgisayarınızın tüm dosyalarını gösteren klasör hiyerarşisi çıkar. Bu özellik size resim dosyalarınızı daha kolay bulmanız için eklenmiştir. Tekrar ana sayfaya dönmek isterseniz üst menüde sol en baştaki “PhotoScape” butonuna basın.

Kağıt Yazdır :

Bir yazıcı makineniz varsa bu butona bastığınızda size çeşitli seçenekler sunan kağıt yazdırma özelliklerini açan pencere çıkar. Seçeneklerden hangisini seçerseniz o görüntüyü aynen yazıcıda çıkartır. Bu seçenekler arasında çizgili defter kağıdı, kareli defter kağıdı, takvim, yıllık çizelge kağıdı, aylık takvimler, hatıra defteri kağıdı, hatırlatma kağıdı, müzik defteri kağıdı ve resim çerçevesi kareleri olan çeşitli şekilleri yazdırabilirsiniz. Mesela takvim seçeneğini tıklarsanız ve üst sağ kenardaki “Yazdır” butonuna basarsanız, yazıcınızdaki kağıda bir adet o yıla ait takvim yazdırır. Kağıda resim yazdırmak için bu aracı kullanamıyoruz, ancak bundan daha gelişmiş olan bir araç var şimdi onu anlatalım.

Yazdır :

Bir yazıcı makineniz varsa hazırladığınız resim dosyasını yada resimlerden oluşan albüm görünümünde bir bütün resim çerçevelerini tek bir kağıda yazdırmanız için eklenmiş bir butondur. Bu aracı kullanmak için üstteki menü gurubunda sağdan ikinci sıradaki “Yazdır” butonuna basın. İlk olarak bir kağıt alanı üzerinde 16 adet aynı oranlarda bölünmüş resim kareleri göreceksiniz, ancak içleri boştur. Bu karelerin içine mouse ile sürükle bırak yöntemiyle resimlerinizi ekleyebilirsiniz. Bir sayfaya kaç tane resim eklemek istediğinizi siz seçebiliyorsunuz. Bunu yapmak için sağ alandaki “Portre kısa baskı” sekmesindeki “5×7 cm” seçeneğini değiştirmelisiniz. Burdaki ayarlar kısmına uzun uzadıya girmek istemiyorum. Kurcalarsanız kolayca öğrenebilirsiniz.

Yeniden adlandır :

Bu buton resim dosyanızın adını değiştirmenizi sağlar ancak bu butonu hiç kullanmanıza gerek yoktur, çünkü bunun daha kolay yolu vardır. Masaüstünde bulunan bir resim dosyasını seçili haldeyken klavyedeki F2 butonuna basın ve adını değiştirmek istediğiniz yazıyı yazarak kolayca yapın.

Raw dönüştürücü :

Raw görüntü seçeneği DSLR kamera ile çekilmiş JPG resminizi ham görünüme dönüştürmeyi sağlar. Yani jpg dosyasını raw a dönüştürür. Eğer fotoğrafçılık alanında çalışmalarınız varsa bu sizin işinize yarayacaktır, yok değilse hiç bu butonu kullanamayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Renk toplayıcı :

Photoscape resim düzenleme programının belki de en gereksiz aracı budur. Renk toplama butonuna bastığınızda sadece ekranın en sol kısmından bir bölümü baz alarak size farklı renkleri seçmenizi sağlar. Bunu resim üzerinde farklı renge boyama işi için kullanıyorsunuz, ancak size sınırlı bir alan verdiği için gereksiz bir buton olduğunu söylemeliyim.

Ekran yakalama :

Photoscape’ta ekran yakalamak için bir adet buton koymuşlar. Bu buton da aslında gereksiz diyebilirim, çünkü bunu daha kolay yamanın bir yolu varken bu butonu neden koymuşlarsa anlamak mümkün değil. Sadece klavyedeki “Print Screen” butonuna basmanız ekran yakalamanız için yeterliyken üşenmemişler bir de bunun için buton eklemişler.

AniGif :

Photoscape’in gif yapma özelliği çok işinize yarayacaktır. Eğer hareketli gifler yapmak istiyorsanız, bu sizin için harika bir özelliktir. Üst menü gurubundaki “AniGif” yazan butona tıkladığınızda gif yapma alanı açılır. Sağ üst kısımdaki “Ekle” butonuna basın ve bir kaç adet resim ekleyin. Siz resimleri ekler eklemez gif için resimler yanıp sönmeye başlar. yanıp sönme saniyesini daha yavaş yapmak isterseniz, “Saati değiştir” butonuna basarak orda yazan rakamı yükseltin, mesela 100 yapın. Böylece her bir saniyede 1 adet resim gözükecektir.

Bu alanda gifleri sadece yanıp sönen değil, bir çok farklı türde yapabilirsiniz. Bunun için sağdaki “Efekti değiştir” butonuna basarak seçeneklerden bir başkasını seçin. Her seçenek size farklı bir gif görünümü verir. Buradaki seçeneklerde gif resmini sağa, sola, aşağı, yukarı kaydırabilir, resimler arası geçişi beyaz renge doğru geçilerek yapabilirsiniz. Daha fazla seçenek yok ama bu kadar da yeterli olabilir bence, güzel bir özellik, bunu sıklıkla kullanabilirsiniz.

Birleştirme :

Photoscape’in resim birleştirme özelliği de sıklıkla kullanılır. Elinizdeki birden fazla resimi bu alanda birleştirmek çok kolaydır. Tek yapmanız gereken birleştirmek istediğiniz tüm resimleri “Ekle” butonuyla getirin isterseniz yan paneldeki ayarlardan, sayfa boyutunu bir sayfaya kaç resimin sığması gerektiğini resim döşeme alanlarını değiştirerek daha güzel bir resim birleştirme çalışması yapabilirsiniz.

Sayfa :

Bu özellik aslında resim birleştirmeye çok benzer. Bundaki fark resimleri belirlenen alanlara ekleyerek birleşik gözükmesini sağlamaktır. Bu nerde işinize yarar diyorsanız, mesela bir resim çerçevesi yapmak istediğinizde bu alanı kullanarak bir sayfaya bir kaç adet resim sığdırabilir, ve çıktısını alarak resim çerçevenize koyabilirsiniz. Bu alanda çok seçenek var, yan panelden seçerek bunun üzerine resimleri eklediğinizde çok güzel çerçeveler oluyor. Resimleri mouse ile sürükleyerek ekleyebilirsiniz.

Toplu düzenleyici :

Photoscape programında resimleri toplu düzenleme özelliği de kullanma sebepleri arasındadır. Eklediğiniz tüm resimlere aynı değişikliği yaparak tümünü birden değiştirme imkanı veren bir özelliktir. Mesela tüm resimlere birer çerçeve yapabilirsiniz. Bunu yapmak için teker teker uğraşmanıza gerek kalmadan, resimleri getirip, tutulu haldeyken yandaki panelden bir çerçeve seçin ve sonra “Tümünü dönüştür” butonuna basın. Gerçekten çok kolay ve kullanışlı bir programdır. Bu alanda sadece çerçeve değil resimlerin renkleriyle de oynayabilir, resim filtrelerinden yararlanarak bulanıklaştırma, netleştirme gibi yüzlerce çeşit resim düzenleme ayarlarını yaparak topluca değiştirebilirsiniz.

Düzenleyici :

Bu buton en genel kullanım aracıdır. Sadece bir adet resmi ekranda açar ve resim üzerinde yapılabilecek maksimum düzenleme özelliklerini kullandırır. Altta çıkan değişim tablosundaki tüm ayarları kurcalayarak neler yapabileceğinize bakın. Burda resimleri yeniden boyutlandırabilir, yana ve yukarı çevirebilir, resimleri kırpabilir, renklerini değiştirebilir, silebilirsiniz.

Programı bu şekilde kullanabilirsiniz. Daha fazla aklınıza takılan bir konu olursa bana yorum kısmından yazarsanız cevaplarım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir